Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsПазарът на петрол продължава да се плъзга надолу

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsПазарът на петрол продължава да се плъзга надолу
Коментари Харесай

Цените на петрола счупиха двуседмичното „дъно“. Възможен е мащабен срив

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Пазарът на нефт продължава да се плъзга надолу поради новите Ковид ограничавания.
За четири дни цените на петролните фючърси на тържищата в Лондон и Ню Йорк паднаха с 8% и паднаха до най-малко за две седмици поради новината за експлоадирането на ковид в Китай, което провокира вълна от блокировки и строги ограничения от управляващите, finanz.ru.

На търга в четвъртък цената на Brent падна под 70 $ за барел - равнище, над което котировките съумяха да се задържат през по-голямата част от лятото.
При 69,75 $ октомврийските фючърси за сорта Северно море се възобновяват най-малко две седмици авансово. Подобни контракти за WTI спаднаха до 67,62 $, като изгубиха 5,3 $ от началото на седмицата. Цените на съветския клас Urals също паднаха под 70 $ за барел на всички европейски пазари.

" Основната грижа остава разпространяването на делта вируса в Китай и стягането на рестриктивните мерки за пътешестване ", удари търсенето на гориво, пишат анализатори от ING.
В навечерието стана известно, че управляващите на КНР де факто са затворили границите, краткотрайно прекратявайки издаването на документи за влизане и излизане, като се изключи изключителни пътувания.

Всички полети до и от Пекин са анулирани, въведени са съществени блокировки в редица огромни градове, когато на хората е неразрешено да напущат домовете си, в случай че най-малко един болен човек бъде открит в квартала им.
Настоящото „ огнище “, въпреки и не огромно в международен мащаб, се трансформира в най -голямото в Китай от началото на пандемията през 2020 година и засегна градовете в делтата на река Яндзъ, един от най -икономически развитите райони в Китай.

China National Petroleum Corp, един от най -големите китайски енергийни колоси, предизвести във вторник, че нова вълна от ограничавания може да " смила " 5% от вътрешното търсене на гориво на прахуляк.
След втората стопанска система в света, първата може да се съобщи на „ Коронавирус “: Съединените щати записаха 127 хиляди нови случая за последните 24 часа и излязоха преди всичко по периодичност в света.

Медицинският консултант на Белия дом Антъни Фочи призна, че в доста близко бъдеще броят на случаите ще доближи 200 хиляди души дневно и в случай че огнището не може да бъде овладяно, до есента в Съединени американски щати могат да се появят нови разновидности, избягали от имунизациите.
„ Много биолози настояват, че актуалната ваксина е неефективна както против делта вариант, по този начин и против алфа вариант и други разновидности и че би трябвало да се създаде нова ваксина.

Ако казусът е подобен, това е безкрайна работа, която няма да завърши скоро, защото с течение на времето могат да настъпят разновидности и създаването на нови ваксини няма да реши казуса. Инвеститорите са на кръстопът. Ако увеличението на равнището на имунизация не реши казуса, е вероятен огромен срив на пазара, даже по-голям от този през март 2020 година “, пишат анализатори от ITI Capital. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР